Menu
A+ A A-

ITBN 2013 - 1. nap - 2013-09-25

Előadás
Cím: Honvédelmi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági informatika - kiberbiztonság a gyártó szemszögéből (meghívásos workshop)
Előadó: Krasznay Csaba, PhD, vezető IT Biztonsági tanácsadó, HP
Időpont: 13:10 - 14:10
Helyszín: VIP 3. Terem
Témakörök:
Az előadásról
A nemzetvédelmi szektor sokszor speciális informatikai megoldásokat vagy a kommersz informatika szakirányú átgondolását igénylik. Legyen szó fizikai vagy logikai biztonsági megoldásokról, preventív, detektív vagy korrektív védelmi intézkedésekről, teljesíteni kell pl. a minősített vagy műveleti környezet igényeit. A workshop átfogóan mutatja be a Hewlett-Packard, mint vezető informatikai gyártó speciálisan a nemzetvédelmi területre fejlesztett megoldásait - a hardvertől a szoftverig.
Az előadóról
Krasznay Csaba 2003-ban szerezte meg diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar villamosmérnöki szakán, számítógépek rendszer- és alkalmazástechnikája főszakirányon, illetve távközlésmenedzsment mellékszakirányon. Korábban a BME Informatikai Központjának, valamint a kancellár.hu Zrt.-nek a munkatársa, ahol informatikai biztonsággal kapcsolatos projektekben vett részt. Jelenleg a HP Magyarország Kft.-nél dolgozik, mint informatikai biztonsági tanácsadó. 2005-ben CISA, 2006-ban CISM és CISSP, míg 2008-ban Certified Ethical Hacker minősítést szerzett. Elnökségi tagja az ISACA magyar tagozatának és a Magyary E-közigazgatástudományi Egyesületnek, tag a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetségben és az IVSZ Biztonsági Munkacsoportban. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős PhD hallgatója, kutatási témája az elektronikus közigazgatási rendszerek biztonsága. 2011-ben az "Év Útmutató Biztonsági Szakemberének" választották.
About the presenter
Krasznay Csaba received his MSc in 2003 in electrical engineering at Budapest University of Technology and Economics. He works at HP Hungary as an IT security consultant. He is the member of board at ISACA Budapest Chapter, Magyary E-government Association, Hungarian Electronic Signature Association and Voluntary Cyberdefence Coalition. He received his PhD at National University of Public Service, where he’s assistant professor, and his research topic is the security of e-government systems. He was elected to the “Guiding IT Security Expert of the Year 2011”.