Menu
A+ A A-

ITBN attend 1a

A világ biztonsági szakértői ismét Magyarországon, magánélet kontra biztonság, láthatatlan támadások és az összetett védelem az idei ITBN-en

 

A nyár végén már leadott tervezett előadások alapján összeállítottunk egy általános programot, emelett már a részletes program első napi és második napi tartalma is elérhető. Az idei ITBN fő témája a magánélet és biztonság kényes egyensúlyának megtalálása lesz, de a modern és szinte láthatatlan fenyegetettségek vagy a biztonsági incidensek megtalálása és értékelése a nagy adatfolyamban legalább ilyen hangsúlyt kapnak majd a hagyományos és különleges programok mellett.

 

Kibervédelem vagy magánélet? Láthatatlan támadások látható védelemmel?

Peter SandkuijlAzt már most látjuk, hogy a 2014-es ITBN megmozgatja a világ szakértőit! A Checkpointtól érkezik Hollandiából Peter Sandkuijl. A hálózatbiztonsági szakember több mint 20 éve foglalkozik a területtel és egy elit mérnökökből álló csapatot vezet, akik kifejezetten a komplex problémák megoldására szakosodtak. Hogy pontosan mit csinálnak és ennek mi köze legújabb Software-Defined Protection-höz, az kiderül plenáris előadásából.

René PieëteHollandia tevékeny szerepet vállal a kiberbiztonság megteremtésének területén. René Pieëte, a McAfee vezető SE menedzsere szintén innen érkezik az ITBN plenáris szekciójába. A tapasztalt szakember elmondja majd nekünk, hogy milyen módszerrel bonthatjuk le a falakat a silószerű biztonsági megoldásaink közül.

A tavalyi nagysikerű előadásból erőt merítve ismét meghívtuk Nógrádi Györgyöt, akivel több aktuális kibervédelmi témát boncolgatunk majd és megpróbáljuk feloldani a nyugalom és magánélet vagy biztonság és megfigyelés dilemmáját is.

Jakub Jiricek

Jakub Jiricek, Csehországból érkezik az ITBN-re. Az elismert szakember több neves piaci szereplőnek dolgozott már, lelkes biztonsági motivátor és a Palo Alto képviseletében megtudhatjuk tőle, hogy a ma még ismeretlen támadások ellen milyen eséllyel és módszerekkel védekezhetünk.

 

 

 

Hírszerzés és ipari rendszerek védelme

Dominic StoreyAz angol Dominic Storey több mint 25 éves pályafutása során volt már a Novell, az RSA és a SourceFire technológiai igazgatója. Jelenleg a Cisco Security Engineering vezetőjeként az ipari (SCADA) rendszerek sérülékenységeiről tart majd egy élő bemutatóval megfűszerezett előadást az ITBN plenáris programjában.

Aki rendszeresen jár ITBN-re az 2012-ben már találkozhatott Stefan Tanaseval, a Kaspersky vezető biztonsági elemzőjével. A romániai szakember idén is egy bátor vállalással jelentkezik a plenáris szekcióban. Megtudhatunk tőle mindent, amit valaha a kiberkémkedésről tudni szerettünk volna.

Mark Ploszay

Az amerikai Mark Ploszay több mint 30 éves hírszerzői háttérrel rendelkezik, ebből 22 évet az Amerikai Légierő hírszerző tisztjeként töltött, tapasztalata az elektronikus hírszerzésről egészen a terrorista elhárításig terjed. Az IBM védelmi és nemzetbiztonsági tanácsadójaként a kiberbiztonsági területről hoz konkrét eseteket és megdöbbentő adatokat.

 

 

 

Biztonsági központok működése, PKI és nulladik napi sérülékenységek

Makadi ZsoltAz Gulyás Krisztián az ALEF biztonsági mérnöke a pénzintézetek elleni webes adathalászati védelmekről beszél majd. Ismét hallhatunk az ITBN díjnyertes MARGARÉTA PKI menedzsment rendszer gyakorlati alkalmazásáról Makádi Zsolttól a Noreg vezető fejlesztőjétől és bemutatásra kerül a Rapid 7 megoldása, egy olyan egységes platform, amely a teljes fizikai és virtuális infrastruktúrát átfogóan értékeli, a hálózattól egészen az adatbázisig és a biztonsági beállításokig.

Egy egészen különleges előadásra is sor kerül az idei ITBN-en. Kevesen tudják, hogy a nemzetközi T-Systems világszínvonalú IT Biztonsági központja hazai háttérrel működik. Még kevesebben ismerhették meg a központ szakembereinek teljes mértékben nyugat-európai működésből származó gyakorlati tapasztalatait. Idén ebbe a világba tekinthetünk bele az IT Services Hungary segítségével.

Peter KosinarSzlovákiából érkezik Peter Košinár, aki több mint 10 éve az ESET víruslaborjának vezető kutatója, lelkes és alapos bitvadász és akitől megtudjuk, hogy mit tanultak el a kiberbűnözők a hétköznapi csalóktól. A McAfee elismert hazai szakembere Barna Tamás a cég Advanced Threat Defense technológiájába vezeti majd be hallgatóságát, amelyből kiderül, hogy milyen módon küzdhetünk a lopakodó, nulladik napi sérülékenységeket tartalmazó támadások ellen.

 

 

Hazai felhozatal, bejelentések és a legjobb hazai gyakorlat

A Cyberoam előadásában elmondja majd, hogy pontosan hol vannak a kiberbiztonság hiányzó láncszemei, Harmath Zoltán a Microsoft architektje pedig elárulja majd nekünk, hogy mit kell tudnunk a Windows Server 2003 támogatásának lejártáról.

Krasznay Csaba 1aA hazai kiberbiztonsági szoftver ipar egyik büszkesége a Balabit termékbejelentésre készül az ITBN-en! A részletekről Krasznay Csaba számol majd be az ITBN szekció programjában.

A KÜRT már jó ideje fejleszti nagy adat elemző megoldását. Balogh Györgytől megtudhatjuk, hogy mit tud BigData és a PetaPylon. Az S&T egy izgalmas programmal jelentkezik, bemutatják, hogy miképpen valósították meg a K&H Bankban Cisco ISE megoldását valamint várhatunk tőlük egy beszélgetést, amelyben végfelhasználók mesélik el technológiai élményeiket.

 

Tesztadatok biztonsága, a hálózati biztonság és a kiberbiztonság jövője

A Sophos két programmal is jelentkezik. Az egyikben Tekler Krisztiántól és Vaspöri Ferenctől a NewCo Trading képviseletében megtudjuk, majd, hogy milyen élet vár ránk a TMG után és mi köze van ennek a Sophos UTM, Next-Gen Firewall megoldásához. Kiss Attila a TMSI-től a kategóriák szerinti web-szűrésről, állományok titkosításáról és NAC-ról (és mindezt mobilon) beszél majd.

Georg SpottleEgy újabb különleges alkalomnak ígérkezik a biztonságpiac.hu beszélgetése Georg Spöttle nemzetbiztonsági szakértővel a kiberbiztonság és a fizikai biztonság összefüggéseiről, kapcsolatáról.

A Capgemini a biztonsági rendezvényeken szokatlan ugyanakkor rendkívül fontos biztonsági témáról tervez előadást tartani: jogszabálysértés elkerülése a teszt-adatkezelési gyakorlatban, avagy a személyes adat szerinted tesztadat…?

Jarno Limnell 1a

A RELNET különterme is egy igazi csemegét kínál majd, a finn Jarno Limnéll a McAfee kiberbiztonsági igazgatója, az Aaltoi Egyetem kiberbiztonsági professzora tart majd előadást a kibertérben zajló valóságról és a terület jövőjéről, amellyel - a szakember véleménye szerint - ideje lenne a maga valójában szembe néznünk.

 

 

 

Tehát idén is egyedülállóan mozgalmas és szakmai érdekességekkel tűzdelt program várható, nem beszélve a további még be nem jelentett előadásokról és program pontokról. Mivel a helyszín befogadóképessége korlátos, mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy regisztráljon, ha be szeretne jutni az előadásokra.