Logo

ITBN attendees 1a

Megfigyelési botránytól a leterheléses támadásokig, világ körüli utazásra hívnak az ITBN idei előadói

 

Az idei ITBN programjai nagyon színesnek mutatkoznak. A témák széles spektrumban mozognak az előadók pedig a világ minden tájáról érkeznek, körbeutazzák a földet a messzi Indiától, az Amerikai Egyesült Államokon át egészen a közeli Szlovákiáig. 2013 nagy év a biztonság szempontjából Magyarországon is, hiszen már van IT Biztonsággal foglalkozó törvényünk is, amelyről szintén többet tudhatunk majd meg az ITBN-en. Lesznek speciális szakmai demók, profi hackelések, de szóba kerülnek a biztonság irányításának, auditálásának kérdései is. Nem maradnak el a kiállítások, bemutató standok sem, ahol a látogatók személyesen is találkozhatnak a gyártók, disztribútorok, tanácsadó cégek és rendszerintegrátorok képviselőivel.

 

Megfigyelés, lehallgatás, csomagelemzés. Mennyire vagyunk védtelenek?

Nogradi Gyorgy 1aAz idei ITBN megnyitó előadási között lesz egy érdekes szakmai kitekintés a geopolitika és az informatikai biztonság témájában, ahol Nógrádi György a neves biztonságpolitikai szakértő és egyetemi tanár segít nekünk megérteni pl. az NSA kiszivárogtatási Snowden ügy háttérben megbúvó összefüggéseket. A Checkpoint, mint az idei esemény kiemelt technológiai partnere külön szekciót indít, amelyben az aktuális támadási és sérülékenységi problémákat boncolgatják majd, de nem maradnak el a megoldások sem, a DDoS elleni védelemtől egészen a VPN és tűzfal technológiákig. 

Michael Schneider 1aMichael Schneider az Amerikai Egyesült Államokból érkezik az ITBN-re. Több mint tíz éve dolgozik az amerikai hadseregnek különböző kibervédelmi munkakörökben. Dolgozott a védelmi minisztérium tisztjeként, ahol kibervédelmi Red Team-eket vezetett. A US Cybercommand vezető tiszthelyetteseként a kiszemelt célpontok meghatározásáért és a védelmi intézkedések meghozataláért volt felelős. A haditengerészetnél az információs hadműveletek parancsnokaként tevékenykedett. Jelenleg a Packet Forensics megfigyelési technológiákat fejlesztő cég ügyvezetője.

 

SANS Top 20 biztonsági kontroll: megvalósíthatóak? Aktuális biztonsági fenyegetettségek és kezelésük lehetőségei

Marek Skalicky 1aAz esemény plenáris programjában üdvözölhetjük John Parkert Angliából, aki a McAfee meghívásából érkezik az ITBN-re. John több mint tíz éve a McAfee termékigazgatója és arról beszél majd, hogy milyen komplex modern megközelítéssel van esélyünk a rosszindulatú programokat észrevenni és védekezni ellenük. A kockázatkezelési megoldásaikról jól ismert Qualys Közép- és Kelet- európai igazgatója Marek Skalicky személyesen érkezik az ITBN-re és számol be cége sérülékenység elemzési technikájáról, amellyel a SANS TOP biztonsági kontroll listájának legfontosabb  pontjaira találhatunk megoldást. A SANS TOP 20-as kontrolljának friss, magyar letölthető verzióját az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) tagjai idén is megjelentetik majd az ITBN-re. A KIBEV szintén képviselteti magát az eseményen.

Szintén a SANS TOP 20 kontrollját veszi górcső alá Kollár György a Proyet Consulting vezető tanácsadója is szekció előadásában. A komplex fenyegetettségek felderítése terén gyakran jeleskedő Kaspersky Lab képviseletében Adrian Porcescu érkezik Romániából, aki a mára elhatalmasodó IT biztonsági fenyegetettségek elleni technológiai lehetőségekről számol be.

Candid Wuest 1aA Fortune 500 IT biztonságra specializálódott cége, a Symantec ismét az ITBN kiemelt támogatói között szerepel. Candid Wüest, a Symantec svájci szármzású IT biztonsági specialistája több mint tíz éve kutatja, analizálja az újfajta vírusokat, kórokózokat. Candid és csapata (security response team) részt vett a magyarországon is ismerté vált Ucash vírus feltérképezésében és szorosan együtt működött a magyar rendőrséggel az elkövetők felderítésében. Plenáris előadása sok érdekességet tartogat! Szintén a plenáris vendége idén a hálózati biztonságra is fókuszáló Fortinet, aki az idei újdonságok mellett beszámol majd elmúlt időszak biztonsági fejlesztéseiről is.

 

Az IT Biztonsági törvény jelene és jövője, DDoS és a biztonságos webezés kérdései

Muha Lajos 1aA biztonsági törvénnyel kapcsolatos intézkedésekről, kérdésekről ismét megkérdezzük majd Muha Lajost és vendégünk lesz Dr. Suba Ferenc is, az ENISA alelnöke és a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács vezető szakértője, akitől a biztonsági törvénnyel kapcsolatos stratégia keretekről tudunk többet meg. A hálózatbiztonság témaköre ismét fókuszba került, mivel a DDoS támadások növekvő száma indokolttá teszi az aktív védekezést. Az erről kapcsolatos tapasztalatokról beszél majd az F5 képviseletében Radovan Gibala. Orban Attila 1aA DDoS megoldásokkal kapcsolatos kitekintést tesz és a szolgáltató oldali alkalmazásukkal kapcsolatos kérdésekre keresi a választ Orbán Attila előadása a T-Systems képviseletében. A cég jelenleg is DDoS védelmi szolgáltatások bevezetésén dolgozik.


A Cisco színeiben Segyik István Fizetett „Hírszerzés” című előadásában beszél majd a Cisco Security Intelligence Operations (SIO) működéséről a gyakorlatban. Tavalyi nagysikerű előadása után Finnországból érkezik ismét Boris Cipot az F-Secure szakembere, hogy a tőle megszokott őszinteséggel árulja el nekünk, hogy a biztonságos bankolás egyáltalán létező fogalom-e. Illés Márton a külföldön is szép sikereket arató Balabit technológiai igazgatója a Webes aktivitások megfigyelésének kérdésről beszél majd, amely az egyik legnagyobb probléma ma vállalati biztonságban

 

UTM megoldások, adatközponti biztonság és aktuális adatszivárgási kérdések


Simranjeet Singh Kahlon 1aIndiából érkezik az ITBN-re Simranjeet Singh Kahlon, aki beszámol a Cyberoam biztonsági cég IT védelmi újdonságairól, többek közt a Közel-Keleti Innovációs Nagydíj legjobb biztonsági célkészülék kategóriáját elnyert UTM megoldásukról. A szlovák Peter Stančík biztonsági evangelista a biztonságtudatosság és kibertér biztonságának oktatásában jeleskedő szakember az ESET képviseletében tartja meg majd előadását.  A Kapsch BusinessCom előadásában az adatközponti biztonság lesz a fókusztéma, amelyről Balku Ferenc a téma hazai szakértője beszél majd. A T-Systems egy izgalmasnak ígérkező élő előadásban mutatja be konkrét adatközponti megoldásait és a cég egy váratlan meglepetéssel is készül az adatközponti megoldások iránt és komolyabban érdeklődő résztvevőknek.

Egerszegi Krisztian 1aAz adatszivárgás és hálózatelemzés témái is megkerülhetetlenek 2013-ban. A CDSYS a témáról szóló kiváló tanulmánya után idén is érdekes átfogó gondolatok hallhatunk majd Egerszegi Krisztián ügyvezetőtől valamint gyakorlati mobil DLP tapasztalatokat oszt meg majd velünk Tóth Péter Barnabás. Érdekes vendégeink érkeznek az USA-ból a Packet Forensicstől. Michael Schneider a cég első számú embere arról beszél majd, hogy miképpen lehet a levegőből lehalászni és elemezni az ott kószáló adatokat, kollégái szintén a tengerentúlról pedig a hálózati csomagok elemzésének intelligenciájáról és aktív védelmi megoldásairól számolnak be nekünk.

 

Mobil biztonság, PKI és biztonságos nagyrendszerek

Pawel Nowakowski 1aIsmét hallat magáról az ITBN díjnyertes terméke a Margaréta PKI megoldás. Makádi Zsolt a Noreg vezető fejlesztője gyakorlati példákon keresztül mutatja be a megoldást és azt, hogy miképpen válhat a PKI a vállalat mindennapi feladatainak valódi segítőjévé. A lengyel származású Pawel Nowakowski az AirWatch igazi multinacionális szakembere:  Angliából érkezik, öt nyelven beszél és több további nyelvet is megért. Előadásának témája a mobil biztonság lesz, amelynek területén cége komoly fejlesztéseket tett le az asztalra. Barna Tamás a McAfee hazai körökben is jól ismert és megbecsült biztonsági rendszermérnöke cége következő generációs naplóelemző megoldásairól beszél majd nekünk.

Damjan Mirtich 1aA Fortune 500 Top 20-as listájáról az ITBN-re érkező világcégek egyike az IBM, aki biztonsági portfolióját újraszervezve innovatív biztonsági megoldásokról számol majd be. Ezekről Bősze Tibor a cég biztonsági szoftverekkel foglalkozó közép-kelet európai területért felelős szekértőjétől tudhatunk majd meg többet szekció előadásában. A szlovéniai Damjan Mirtic a CITRIX képviseletében egy égető biztonsági problémára keres megoldásokat előadásában: a vállalati felhasználók mobil eszközhasználatának megfelelő kezeléséről beszél majd, a cég XenMobile rendszerével. 

 

Ismét független szakmai előadások

Varga Perke Balint 1aA  már hagyománnyá vált független előadások előadóinak sorában idén köszönthetjük tavalyi ITBN Díj Útmutató Szakember szavazásának nyertesét Varga-Perke Bálintot, aki „Így írtok ti - Sérülékenységvizsgálati ajánlatkérések tapasztalatai” címmel tart előadást arról, hogy hogyan kell jó szakmai kiírást készíteni ha etikus hackelést szeretnénk és mire figyeljünk ha ilyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni. Jeges Ernő a biztonságos programfejlesztések szakértője idén is egy kurzus keretében kísérli meg a fejlesztés iránt érdeklődő szakembereket a biztonságos fejlesztés módszertanába és mélyebb rejtelmeibe bevezetni „Fejlesztés C/C++ nyelven - az igazi biztonsági rémálom” címmel. Az IT Biztonsági törvény előírásainak aprópénzre váltásában fontos helyet kap a biztonságtudatosság fokozása és oktatása, amelyeknek államigazgatási tapasztalatiról is hallhatunk majd első kézből a területen dolgozó szakértőktől.

 

Folyamatosan alakuló program és időzítés

És ez még mindig nem a lista vége. Folyamatosan érkeznek az izgalmasabbnál izgalmasabb témák és előadások, amelyeknek igyekszünk helyet biztosítani a rendezvényen. A program változásairól, az új előadásokról tájékoztatjuk a szakmai közönséget.

A programok az ITBN két napja alatt folyamatosan zajlanak majd, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy készüljön úgy, hogy 2013 09.25-t és 26-t is együtt töltjük az Cinema City Arénában. 

© ITBN - Informatikai Biztonság Napja - National Day of IT Security Minden jog fenntartva - All rights reserved.